Nykøbing F. den 23. februar 2013

 

 

Referat af LFPT generelforsamling lørdag den 13. februar 2013 kl. 14.00 på Kikko i Nykøbing Falster.

 

Dagsorden iflg. vedtægter

 

1.    Valg af dirigent

2.    Valg af stemmetællere

3.    Formandens beretning

4.    Regnskabsaflæggelse

5.    Indkomne forslag

6.    Godkendelse budget 2013

7.    Fastsættelse af kontingent 2013

8.    Valg af formand (Mette ønsker genvalg)

9.    Valg af bestyrelsesmedlemmer (Alice ønsker genvalg, Jannie og Tina ønsker ikke genvalg)

10.  Valg af bestyrelsessuppleanter (Tina ønsker genvalg)

11.  Valg af revisorer (Torben og Solveig ønsker genvalg)

12.  Valg af revisorsuppleant (Bent ønsker genvalg)

13.  Valg af kuskerepræsentant (Stine ønsker genvalg)

14.  Eventuelt

 

 

Ad 1 - Valg af dirigent

 

Anders Helge Nielsen (AHN) blev valgt til dirigent. AHN konstaterede, at generalforsamling var rettidigt indkaldt og dermed lovlig.

 

Ad 2 – Valg stemmetællere

 

Det aftaltes at vende tilbage punktet hvis det blev nødvendigt

 

Ad 3 – Formandens beretning

 

Beretning om 2012

Det er mig en glæde at byde velkommen til dette års generalforsamling. Dejligt at se så mange, som har lyst til at bruge denne lørdag i selskab med os.

 

Vi havde traditionen tro en vellykket familie/showdag, hvor mange ponyer og kuske fik pudset formen af inden sæson starten den 31 marts. Vi håber at vores familie/showdag, som i år er den 23. marts, bliver en god optakt til sæson 2013.

 

I 2012 havde vi besøg af kuske fra Jysk Pony Væddeløbsforening, Sydsjællands Ponytrav, Kvistgård og Skive Ponytrav. Det er rigtig positivt, det må tyde på at de udenbys kuske og forældre, føler sig velkommen i vores omgivelser.

 

Som i foregående sæsoner startede vores løbsdage altid med et kuskemøde. Det er en god måde at starten dagen på, da alle får mulighed for at hilse på hinanden. På møderne får kuskene informationer om nye tiltag og ændringer. Jeg har bemærket at kuskene er blevet gode til at få spurgt om ting som de er i tvivl om. Bliv endelig ved med det.


I juni måned var vi værter for DM i Monté og samme dag afholdte vi vores venskabsmatch. På dagen havde vi besøg af kuske/ryttere og ponyer fra Sydsjællands Ponytrav, Kvistgård, Jysk Ponyvæddeløbsforening og Skive Ponytrav. 

 

Vinderen af venskabsmatchen blev for andet år i træk Jysk Pony Væddeløbsforening.

 

Vi fik vi to Danmarksmestre i monté, det var Camilla og Emmeros Celine som vandt i klassen under 110 cm. og Melani og Djingis Khan som vandt i klassen under 120 cm.

 

Stort tillykke, skal der lyde til Camilla og Melani med deres DM titler og ikke mindst et tillykke til vores øvrige kuske, som vandt og tog gode placeringer den dag.

 

På Charlottenlund Travbane var der i forbindelse med Copenhagen Cup, som er Danmarks største internationale travløb for de store heste, lavet 2 nye ponyløb, Mini Copenhagen Cup og Lille Copenhagen Cup. Klubben var repræsenteret i begge løb og vinderen af

 

Mini Copenhagen Cup blev: Oliver og Grandsjöns Kinder

 

Lille Copenhagen Cup blev vundet af Sara Kristensen og Micklas fra JVPF foran Maria og Fe’rgus og Stine og Lill Snyggen.

 

I august var der DM i Ponytrav på Fyn, her havde vi mange kuske og ponyer med, i de forskellige klasser. Her fik vi ikke mindre end 4 Danmarksmestre i ponytrav, hvilket er det største antal DM titler klubben har opnået på en mesterskabsdag. De 4 DM vindere var:

 

 

Udover vores DM vindere var der også andre af vores kuske, som tog sejre og gode placeringer med hjem.

 

Stort tillykke til Stine, Oliver og Melani, med deres DM titler og ikke mindst et stort tillykke til de andre kuske som også tog sejre og gode placeringer med hjem til Falster. 

 

De fire DM vindere, Stine, Camilla, Melani og Oliver modtog den 6. december en lykønskning fra Guldborgsund Kommune for deres fine indsats.

 

Vores egen Derbydag, gik også godt sidste år. Der var besøg af kuske fra Sydsjællands Ponytrav og de deltog i de øvrige udskrevne løb.

 

Dejligt var det at se kuskene være toptunet og klar til dagen. Vinderne af de fire titler var:

 

 

Stort tillykke til jer der vandt disse titler og ikke mindst et tillykke til jer andre kuske, der også vandt denne dag. Det var også en fornøjelse at se alle de kreative børn, voksne og ponyer, som var klædt ud. Der hersker ingen tvivl om at der bliver gjort noget ud af udklædningerne. Dejligt at se.

 

I sidste weekend i august blev der afholdt Nordisk Mesterskab i ponytrav på Solvalla Travbane i Stockholm. Her deltog Camilla / Emmeros Alexander og Jonas / Vidunge Kalle i klassen for shetlændere. I gotlandsruss klassen deltog Maria og Fe’gus. Det blev ikke til de store placeringer, men mon ikke at det var en stor oplevelse for vores kuske at få lov til at køre på nordens største travbane.

 

I samme weekend var der inviteret til DM revanche på Charlottenlund Travbane. Deltagerne var de 3 første fra hver af DM klasserne.

 

DM revanchen for de langsomste ponyer blev vundet af Oliver og Grandsjöns Kinder. DM revanchen for de hurtigste ponyer blev en stor succes for vores klub, da vi besatte de 3 første pladser. Vinderen blev: Esben og Ernst Rasken foran Sabine og Noller og Melanie og Djingis Khan

 

I september blev der afviklet et nyt ponyløb på travbanen i Aalborg. Det var Ponyklubben Ikaros fra Aalborg, som havde inviteret landets 8 hurtigste gotlandsruss til en match. Klubben blev repræsenteret af Maria / Fe’gus, Esben / Ernst Rasken og Stine / Lill Snyggen. Løbet blev vundet af: Stine og Lill Snyggen foran Sara Kristensen og Micklas (JVPF) og Maria og Fe’rgus.

 

Jeg vil runde af med at takke kuskene, der giver os dejlige og spændende oplevelser. I har i 2012 sørget for at vores klub er en af de førende inden for ponytravet.

 

Tak til dem der troligt møder op og giver et nap med på løbsdagene, disse hænder er uundværlige.

 

Tak til vores tilskuere, der trofast møder op og hepper på vores unger.

 

En stor tak til bestyrelsen, som trækker et enormt stort læs, for at vi kan få vores hyggelige forening, til at fungere optimalt. Dejligt I har lysten til at holde sammen på det hele. 

 

Lidt praktisk her til sidst

Vi har igen i år søgt om tilskud fra Kommunen til betaling af vores husleje på travbanen.

 

Vi har også i år lavet en række træningsdage på travbanen. Datoer kan ses på vores hjemmeside. Der trænes fra kl. 13 disse dage.

 

Det blev foreslået at der i beretningen for 2013 orienteres om planerne for det kommende år. Bestyrelsen noterede sig dette forslag.

 

Ad 4 – Regnskabsaflæggelse

 

Kommentarer til regnskabet: ”Hvorfor står indkøb af computer står under ”aktiver”.

 

Regnskabet for 2012 blev herefter godkendt.

 

Ad 5 – Indkomne forslag

 

Forslag 1

Jeg vil gerne stille forslag omkring enkelte søndagsløb, hvis vi gerne vil have flere tilskuer til løbne var det måske en måde hvorpå det kunne lykkes.

 

Svar: Forslaget blev drøftet. Det er ikke muligt at have søndagsløb, da de frivillige ikke har lyst til at være der om søndagen. Derudover bliver travbanen ikke ordnet om søndagen.

 

Forslag 2

For at få mere åbenthed i klubben og større og breder info omkring de ting der sker, stiller jeg forslag om, at refarat fra bestyrelsesmøder ligges ud på hjemmesiden.

 

Svar: Forslaget blev drøftet. Bestyrelsen oplyste, at den information som skal ud til de aktiver og deres forældre blev der orienteret om på kuskemøderne samt hjemmesiden.

 

Ad 6 – Godkendelse budget 2013

 

Budgettet for 2013 blev godkendt.

 

 

 

Ad 7 – Fastsættelse af kontingent 2013

 

Kontingent uforandret. Aktive medlemmer: 350 kr. – passive medlemmer: 50 kr..

 

Ad 8 - Valg af formand (Mette ønsker genvalg)

 

Mette blev valgt.

 

Ad 9 – Valg af bestyrelsesmedlemmer (Alice ønsker genvalg, Jannie og Tina ønsker ikke genvalg)

 

Alice blev valgt. Ny bestyrelsesmedlemmer Bonnie Juul Sperling og Benina Nielsen.

 

Ad 10 – Valg af bestyrelsessuppleanter (Tina ønsker genvalg)

 

Tina og Nadja blev valgt.

 

Ad 11 – Valg af revisorer (Solveig og Torben ønsker genvalg)

 

Solveig blev valgt. Henrik Moberg stillede op og blev valgt som ny revisor.

 

Ad 12 – Valg af revisorsuppleanter (Bent ønsker genvalg)

 

Bent blev valgt.

 

Ad 13 – Valg af kuskerepræsentant (Stine ønsker genvalg)

 

Stine blev valgt.

 

Ad 14 – Evt.

 

Formanden oplyste følgende:

 

·         Nu er det ikke kun obligatorisk at have sikkerhedsvest på når man rider montéløb, den skal også på når der køres løb.

·         Husk at vise vaccinationskortene på ponyerne til Momse på prøve/showløbsdagen (d. 23. marts) eller på 1. løbsdag (d. 13. april).

·         Kontingentet for de aktive skal være betalt senest den 23. marts (1. løbsdag)

 

Forslag 1: Indkøb af sikkerhedsvest til nye kuske og oldboys kuske. Så kan de lejes ligesom seletøj og vogne. Bestyrelsen undersøger muligheden for evt. at søge penge til det i Trygfonden.

 

Forslag 2: Arrangere tur til Jægersro – gentlemandagen. Bestyrelsen ser på det.

 

Forslag 3: Mulighed for sanktioner overfor publikum/forældre, der opfører sig usportsligt over for dommere m.fl. Der opfordres til god takt og tone af publikum/forældrene.